Henk Medema
30
DECEMBER

De HEER in 2017 en 2018. George Verwer in Apeldoorn op oudejaarsdag

Wanneer is ook weer het beginpunt van Operatie Mobilisatie? Dat is 60 jaar geleden, en George Verwer, geboren uit Nederlandse ouders, heeft de organisatie OM opgericht. Wanneer was het ook weer dat ik een week lang logeerde in de kamer naast die van George en zijn vrouw Drena? Het was tijdens een conferentie van  christelijke uitgevers dichtbij Phoenix AZ in de Verenigde Staten, maar de rest weet ik echt niet meer. Hoe dan ook: het bracht ons een stuk dichter bij elkaar. Terwijl hij de 80 jaar al gaat naderen, is hij nog steeds wereldwijd bezig in het evangelie. Spreken, schrijven, mensen activeren. Net zo radicaal als direct na z’n bekering op 16-jarige leeftijd (onder de prediking van Billy Graham), toen er binnen de kortste keren zo’n 200 jonge mensen tot geloof in Jezus kwamen, op de school waar hij toen op zat.

Met een Britse nationaliteit en wonend in Kent trekt Verwer van daaruit nog steeds de hele wereld door. Schepen en boeken en het evangelie van de Heer, daar gaat het om. En overal mensen van alle generatie bereiken, vooral jonge mensen. De rond de jaarwisseling geplande conferentie Mission Net in het Nederlandse Venray gaat niet door, maar de reis naar Nederland wél. Want terwijl OM op de zeeën en oceanen van de wereld evangeliseerde met de grootste drijvende boekhandel(s) ter wereld - momenteel de Logos Hope - lanceert de organisatie een nieuwe activiteit, Riverboat, een schip op de binnenwateren in Europa. Het evangelie terugbrengen in Europa, dat is het doel van de OM Riverboat die vanaf 27 december drie maanden lang gaat varen. ‘Het continent Europa is het enige continent ter wereld waar de kerk kleiner wordt, en wat eigenlijk een zendingsgebied is’, zegt Robert Jan Sterk, projectleider. Aan boord van het binnenvaartschip is een escaperoom aanwezig, waar de bezoekers het spel The Agency kunnen spelen. ‘Daarmee willen we christenen opbouwen en toerusten, dat is wat in onze naam zit: het mobiliseren van christenen. Maar ook dat jij als christen iemand kunt meenemen naar een escaperoom waar net iets meer gebeurt dan alleen een spannend verhaal’, vertelt Robert Jan. Na afloop van de escaperoom kunnen bezoekers in gesprek met elkaar over wat ze hebben meegemaakt.

 

Tijdens zijn bezoek aan Nederland zal George Verwer spreken in Apeldoorn, op oudejaarsdag 2017, daartoe uitgenodigd door twee geloofsgemeenschappen: de evangelische zendingsgemeente Menorah en De Ontmoeting, in het gebouw van de laatste, Hoofdstraat 220 (parkeren bij de Koningin Wilhelminaschool aan de Prof. Röntgenstraat), aanvang 10.00 uur.

Het thema is WAT GOD ONS GAF IN 2017 EN WAARTOE HIJ ONS UITDAAGT IN 2018.

Hartelijk welkom!

 

Laat hier een reactie achter0 Reactie(s):

Recente artikelen

12
september
Ik houd mezelf JHWH voor, voortdurend’ (Psalm16:8) ‘Waak over mij, God!’ (Psalm 16:1)   Soms (vaak, misschien wel altijd) weet

Lees verder >>

01
september
interTXT   U6   Vijfentwintig kilometer boven NImes vind je zonder problemen het plaatsje Uzes. Wij zijn daar wel eens

Lees verder >>

23
july
Zou het niet prachtig zijn als er zo’n tempel was, net als bij Ezechiël, waaruit een rivier stroom die leven

Lees verder >>

Bekijk het blogarchief