Henk Medema
13
JANUARY

FEEST VAN VEELKLEURIGHEID • GASTBLOG • Carin van Essen

Verschillen in beleving, verschillen in visie, verschillen in gebouwen, verschillen in aantallen. Jazeker, de kerk in Apeldoorn kent veel verschillen! Maar is dat erg? Nee, juist niet, dat brengt kleur! Reden voor een feest van veelkleurigheid, want breng je die kleuren bij elkaar, dan krijg je een bonte verzameling van stijl, leeftijd, vorm en dan wordt het feest! Dit feest zal zaterdagavond 16 januari 2016 plaatsvinden in één van de oudste kerken van Apeldoorn, de Onze Lieve Vrouwekerk. De verwachting is dat het gebouw zo vol zal zitten dat er gereserveerd moet worden om verzekerd te zijn van een plaats. Meer dan 100 mensen werken mee aan deze feestelijke bijeenkomst. Kinderen, koren, vluchtelingen, ondernemers,  mensen met een verstandelijke beperking, pastoor, dominee of voorganger, ze hebben allemaal een bijdrage.

We kwamen afgelopen jaar een aantal keer met een groep mensen uit allerlei kerken bij elkaar in buurtcentrum Ontmoet&co in de stad waarin we een feestje in het klein hielden met een maaltijd (verzorgd door een Iraanse vluchtelinge en voormalig chefkok) en met het uitwisselen van ideeën voor onze stad Apeldoorn.. Toen ontstond het idee om een feestje te organiseren waarbij heel Apeldoorn welkom was!

 

Wat moet je je bij het feest voorstellen? Er is eerst een maaltijd in een grote tent die voor de kerk wordt gezet, bereid door de eerder genoemde chefkok uit Iran, maar ook door een aantal kundige koks uit Syrië. We willen voor deze maaltijd mensen uitnodigen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken, en dat kunnen allerlei soorten mensen zijn. Na een overheerlijke maaltijd verzamelen we met alle anderen in de grote kerk waar om 19.00 een feestelijke dienst wordt georganiseerd.  Voor, door en met Apeldoorners. Er is veel muziek onder begeleiding van een geweldige band maar natuurlijk laat de organist ook van zich horen. Een kinderprojectkoor, het koor van Groot Schuijlenburg en Eén en Anders zingen voor en met ons. Er is een korte inspirerende overdenking en gebed voor onze stad, ons land en de wereld. Rond 20.15 staat de warme chocomelk met zelfgebakken lekkers door de Eetkamer klaar. Tijd voor ontmoeting waarin we hopen dat er mooie nieuwe verbindingen worden gelegd!

Is dit de eerste keer dat dit wordt georganiseerd? Nee - al eerder organiseerden kerken activiteiten samen, maar dit is de eerste keer dat er uit de hele breedte van de kerk een feest wordt georganiseerd. En we hopen zeker dat dit naar meer gaat smaken, want we geloven dat je samen sterker staat dan alleen. Dat geldt niet alleen voor de individuele Apeldoorner, maar dat geldt zeker ook voor de kerken.

Waar kun je kaarten reserveren? Omdat we maar beperkt plek hebben in de kerk raden we iedereen aan zo snel mogelijk te reserveren via www.events4christ.nl  bij het Feest van Veelkleurigheid. De toegang is gratis. In boekwinkel CLC of restaurant Eetkamer kun je ook gratis reserveren door even binnen te lopen.

Wij zoeken chauffeurs die mensen willen ophalen om 16.45 voor de maaltijd en weer wil wegbrengen na afloop rond 20.30. Opgeven kan via mailadres hieronder. En tegelijk willen we iedereen die komt vragen om in ieder geval één (oude) buurman, tante, of bekende mee te nemen die slecht ter been is of zelf niet  zo maar alleen durft te komen.  Feest vier je immers met elkaar en daar hoort iedereen bij!

 

Voor meer informatie: www.facebook.com/feestvanveelkleurigheid, Mailen of bellen kan ook: Henk Medema (feestvanveelkleurigheid@gmail.com of 06-55201227)

 

Laat hier een reactie achter0 Reactie(s):

Recente artikelen

12
september
Ik houd mezelf JHWH voor, voortdurend’ (Psalm16:8) ‘Waak over mij, God!’ (Psalm 16:1)   Soms (vaak, misschien wel altijd) weet

Lees verder >>

01
september
interTXT   U6   Vijfentwintig kilometer boven NImes vind je zonder problemen het plaatsje Uzes. Wij zijn daar wel eens

Lees verder >>

23
july
Zou het niet prachtig zijn als er zo’n tempel was, net als bij Ezechiël, waaruit een rivier stroom die leven

Lees verder >>

Bekijk het blogarchief