Henk Medema
26
SEPTEMBER

Geloof in gesprek: de start!

Het bleek er op deze warme zaterdag in Amersfoort allemaal in te zitten: geloof in gesprek. En hoop voor nog veel meer, want we kunnen hier blijkbaar volop mee vooruit. De meeste van dezen is, zoals de apostel Paulus zei, de liefde, die dwars door kerken en denominaties heen drong: protestants, evangelisch, katholiek, Reformatorisch, alle kleuren van de regenboog. Dicht bij elkaar, geen grenzen. We kijken dankbaar terug en hoopvol vooruit.
Kom in ieder geval op 5 november naar Dordrecht, naar de Nationale Synode, dan gaan we verder! En blijf attent op www.geloofingesprek.nl

Een spel spelen - serieus...
… maar ook ludiek en leuk! Vers van de pers, nog een beetje warm uit de oven, speelden we met twee groepen het Spel van Geloof en een Hoop Liefde. Je gooit dobbelstenen, en je komt op allerlei plekken terecht. Wat doe je daar? Vertel maar op! De anderen luisteren, worden nieuwsgierig, en voordat je ‘t weet raak je in een boeiend gesprek gewikkeld. Het spel bleek te werken en te leven, en alle exemplaren waren zo snel uitverkocht dat we mensen moesten teleurstellen. (Maar je kunt ‘m bestellen!)
 
Verhalen delen - en beluisteren
Het kan zelfs zonder spel. Natuurlijk. Als je hart, je oren en je mond maar open gaan. Ondanks de aarzeling -  want velen hadden dit nog nooit gedaan - bleken er levendige en vaak ontroerende gesprekken te ontstaan. Er had wel veel méér gekund, als we tijd hadden kunnen vinden. Aan het eind namen we hartelijk afscheid van elkaar en velen wisselden elkaars gegevens uit, met het vaste voornemen om op deze weg voort te gaan. Trouwens, er waren nog tientallen kandidaten die er graag bij hadden willen zijn, maar vandaag niet konden.
 
Lessen leren - voortgaand
Leerlingen zijn we, zeiden we tegen elkaar, en er zijn nog veel lessen te leren. Praktisch, over hoe je de tijd indeelt, over hoe groot de groepen kunnen zijn, over hoe het groepsleiderschap het beste werkt. We komen nog met een cursusvoorstel. Maar we weten nu al dat de kern klopt als een hartslagader: het gaat niet om theologische debatten maar om de HEER, wat er met Hem allemaal te beleven is - en dat is eindeloos.
 
 

Laat hier een reactie achter0 Reactie(s):

Recente artikelen

12
september
Ik houd mezelf JHWH voor, voortdurend’ (Psalm16:8) ‘Waak over mij, God!’ (Psalm 16:1)   Soms (vaak, misschien wel altijd) weet

Lees verder >>

01
september
interTXT   U6   Vijfentwintig kilometer boven NImes vind je zonder problemen het plaatsje Uzes. Wij zijn daar wel eens

Lees verder >>

23
july
Zou het niet prachtig zijn als er zo’n tempel was, net als bij Ezechiël, waaruit een rivier stroom die leven

Lees verder >>

Bekijk het blogarchief