Henk Medema
17
DECEMBER

George Verwer #055 - SeriousRequest - Bijbellezen - Daklozen

Echt waar. Zaterdagmorgen naar het gebouw van onze gemeente gefietst, om te overleggen over de verplaatsing van een flink aantal stoelen. Hoezo, is dat jouw gave of taak in jullie gemeente in Apeldoorn? Nee, dat ligt een beetje anders. Maar zondag over twee weken, 31 december, komt George Verwer in Apeldoorn spreken, in een gezamenlijke dienst van Menorah en DE ONTMOETING. (Welkom, allemaal!)

Serieus. Op dezelfde zaterdagochtend even in de rooms-katholieke Maria-kerk aan de Hoofdstraat geweest, en daar waren ze aan het bijbellezen. Niet zómaar wat, maar voor een wereldrecord. Ze waren nog maar net begonnen, en er werd net gelezen over Jakob en Ezau en over de zegen die Izaak moest geven - bekend en nogal treurig verhaal. Van wat je bij Gods mensen ziet gebeuren, daar word je niet altijd blij van. Van het lezen uit de Bijbel wél. (Welkom, ook hier!).

Het is geen onzin, het gaat gebeuren! Een actie van de gemeenteraadsfractie van de Christen-Unie in samenhang met Serious Request: wie een tientje sponsort voor Serious Request, activeert en steunt de CU-fractie Apeldoorn om dak- en thuislozen samen te brengen. Op 5 januari worden daklozen gevoed. (En ook daar mag je bij zijn!)

 

Serious Request: het gonst in Apeldoorn. Niet bij ons in de straat, maar wel in het centrum van de stad. Druk is het daar door deze actie van NPO3 en het Rode Kruis, en er zijn een boel middenstanders en andere handelaren die ook graag wat meeverdienen aan de bezoekers.

En zoals je weet: de Mariakerk staat ook in het centrum, op een steenworp afstand van het station; daar wordt in een marathon-actie continu voorgelezen uit de Bijbel. Het Woord midden in de stad. Dat daar misschien wel een wereldrecord wordt gevestigd, dat zal me worst wezen, eerlijk gezegd. Jezus in het midden! Niet alleen in woorden, maar in de harde valuta van de liefde. Voor dak- en thuislozen, met die actie van de ChristenUnie.

En nou ff serieus. Serious Request (actie van het Rode Kruis en van NPO3) is dit jaar inderdaad in Apeldoorn, maar waar gaat het over? Inderdaad: over familieleden die elkaar kwijt zijn. We citeren: ‘Iedereen kent het gevoel van vroeger, toen je als klein jongetje of meisje een van je ouders kwijtraakte in de supermarkt. Dat gevoel is voor ieder kind hetzelfde, waar dan ook ter wereld. Maar wat nou als je je vader of moeder helemaal niet meer terugvindt? Wat nou als je in een ander land terechtkomt waar ze een andere taal spreken? Wat nou als je vijf jaar oud bent en er niemand is die voor je zorgt?’

Dat is écht wat: families bij elkaar brengen, in die hele wijde en gruwelijk gevaarlijke wereld. Daar mag je niet aan voorbij lopen of zomaar langs fietsen. Doe er wat aan, wordt wakker, trek je portemonnee. Bidden en werken.

 

Laat hier een reactie achter0 Reactie(s):

Recente artikelen

12
september
Ik houd mezelf JHWH voor, voortdurend’ (Psalm16:8) ‘Waak over mij, God!’ (Psalm 16:1)   Soms (vaak, misschien wel altijd) weet

Lees verder >>

01
september
interTXT   U6   Vijfentwintig kilometer boven NImes vind je zonder problemen het plaatsje Uzes. Wij zijn daar wel eens

Lees verder >>

23
july
Zou het niet prachtig zijn als er zo’n tempel was, net als bij Ezechiël, waaruit een rivier stroom die leven

Lees verder >>

Bekijk het blogarchief