Henk Medema
31
DECEMBER

Hoe kan dat toch? …IK BEN

Het gebeurde voorbij het steppeland, waar de tachtigjarige herder liep met z'n schapen. 'Die struik verbrandt helemaal  niet', dacht Mozes. 'Hoe kan dat toch? Ik ga dat wondere verschijnsel eens van dichtbij bekijken.' Maar op datzelfde moment hoorde hij een stem: 'Kom niet dichterbij en trek je sandalen uit, want de grond waarop je staat is heilig.'
IK BEN, voegde JHWH eraan toe - 'En daarom stuur ik jóu!'
Heilig, deze grond, oud en nieuw, de laatste uren van 2016 en de eerste uren van 2017? Vuurwerk, brand, ongelukken, ongeregeldheden, autobranden, wie weet wat nog meer!
'Die struik verbrandt helemaal niet - hoe kan dat toch?' denken we, en we proberen er dichterbij te komen, de media te volgen, arikelen, columns, blogs, commentaren te lezen. Hoe kan het dat aan het einde van dit jaar nog zoveel overeind gebleven is? Dat wij die brand zien, en nog leven? Dat deze wonderlijke God naar zijn volk is gekomen, dat HIJ ER IS, middenin de branden van deze wereld…?
'En daarom stuur ik jóu', zegt de Heer. IK BEN ER in 2017, 'en ik wil dat jij er óók bent'. Daar gaan we weer: een nieuw jaar in. `Maar wie ben ik?' vraagt Mozes. Dat is nu even niet de goeie vraag. Je broer Aäron komt straks ook nog - maar het belangrijkste is dat IK ER BEN. En dat jij er ook mag zijn, hoe de komende driehonderdviijfenzestig dagen er ook uit zullen zien.
 

-----
blijven lezen?
kies bijna rechts bovenaan op mijn website 'Blogs per mail' en selecteer dan welke blogs je wilt ontvangen, je krijgt dan je selectie per mail. Weer stoppen? Zeg het maar.

Laat hier een reactie achter0 Reactie(s):

Recente artikelen

12
september
Ik houd mezelf JHWH voor, voortdurend’ (Psalm16:8) ‘Waak over mij, God!’ (Psalm 16:1)   Soms (vaak, misschien wel altijd) weet

Lees verder >>

01
september
interTXT   U6   Vijfentwintig kilometer boven NImes vind je zonder problemen het plaatsje Uzes. Wij zijn daar wel eens

Lees verder >>

23
july
Zou het niet prachtig zijn als er zo’n tempel was, net als bij Ezechiël, waaruit een rivier stroom die leven

Lees verder >>

Bekijk het blogarchief