Henk Medema
05
MAY

in Apeldoorn: Gelukkig Leven

Het was 1 mei, de Dag van de Arbeid, maar we hoefden er niet hard voor te werken. Met een groepje dat iets kleiner was dan verwacht, hebben we mogen luisteren. Gelukkig Leven is een bijbels herstelprogramma. Eerst begonnen in Zwolle, nu ook in Oud-Beijerland, onder leiding van Wouter en Annet Burggraaf uit Vaassen. En nu ging het over de vraag: zullen we zoiets ook als een interkerkelijke activiteit in Apeldoorn kunnen beginnen? Of het verwante CelebrateRecovery?
 

Als we eraan beginnen, is het niet niks: 17 weken van begin tot eind. En intensief, alle andere dingen moeten wegvallen. Maar als mensen zich persoonlijk willen inzetten om open en eerlijk en met volle toewijding aan hun problemen te werken, dan gebeuren er vaak heel bijzondere dingen.
Het is geen kwestie van binding aan een groep of aan een methode, maar het gaat om je relatie met de Heer. Daar wil je iets aan doen, alles.
Doelgroep zijn 'de gebrokenen van hart en de verslagenen van geest'.
Omdat ‘Gelukkig Leven’ veel kan losmaken, wordt er zorgvuldig omgegaan met de aanmeldingen. Bij sommige vormen van verslaving en ernstige trauma’s wordt in een persoonlijk gesprek gezocht naar wat haalbaar is. Niet- of andersgelovigen wordt aangeraden eerst een Alpha-cursus te volgen.
Aan de hand van de zaligsprekingen uit Mattheüs 5 volgen we het patroon dat de Heer in de Bergrede uitzet voor genezing, en waarin het gaat om mensen opbouwen vanaf een nieuw fundament. Zodat je zout en licht kunt zijn, zoals de Heer direct daarop volgend zegt.
GL werkt met maatjes, mensen met wie je het traject samen kunt gaan. Zo iemand komt niet mee naar de avonden, maar loopt wel met je mee, terwijl je zelf verantwoordelijk blijft. Zodat je concreet en tastbaar kunt zien dat er iemand is, en ook Iemand, met een hoofdletter.
Kijk maar eens op www.gelukkiglevennederland.nl waar ook een paar filmpjes te vinden zijn met ervaringsverhalen.
We willen met dit initiatief in Apeldoorn spoedig verder gaan!
 

Laat hier een reactie achter0 Reactie(s):

Recente artikelen

12
september
Ik houd mezelf JHWH voor, voortdurend’ (Psalm16:8) ‘Waak over mij, God!’ (Psalm 16:1)   Soms (vaak, misschien wel altijd) weet

Lees verder >>

01
september
interTXT   U6   Vijfentwintig kilometer boven NImes vind je zonder problemen het plaatsje Uzes. Wij zijn daar wel eens

Lees verder >>

23
july
Zou het niet prachtig zijn als er zo’n tempel was, net als bij Ezechiël, waaruit een rivier stroom die leven

Lees verder >>

Bekijk het blogarchief