Henk Medema
01
SEPTEMBER

interTXT

interTXT

 

U6

 

Vijfentwintig kilometer boven NImes vind je zonder problemen het plaatsje Uzes. Wij zijn daar wel eens geweest, maar nu zijn we er niet. Het is precies 11 uur en 11 minuten rijden, als je geen files hebt, maar die ga je vast wel krijgen. Goeie vrienden van ons zijn daar nu,  en ze hebben ons gevraagd een beetje op hun boeltje te letten. Doen we graag. Ze zijn daar met vakantie, en dat gunnen we ze van harte. Ze komen wel terug, hopen we.

Vanaf vandaag roep ik op deze locatie bijna elke dag wat, en dat heet interTXT. InterText is niks ingewikkelds: het betekent gewoon dat het een stukje tekst is, van hier naar daar en van daar, en dat plak ik dan weer híer. Het moet toch een naam hebben. Van vrienden naar vrienden, het zou ook van vijanden naar vijanden kunnen zijn, maar daar héb ik het niet zo op. Vanmorgen komt deze TXT naar me toe: ‘HIJ verfrist mijn innerlijk en leidt mij op de weg waar zijn recht geldt, tot eer van zijn naam’. Jawel, Psalm 23 is dat, vers 3. Benieuwd of die afstand van ruim elf uur plus files daardoor overbrugd wordt, maar we gunnen het ze van harte. En we nemen er zelf ook wat van mee.

 
  • henkpmedema


 

Laat hier een reactie achter0 Reactie(s):

Recente artikelen

12
september
Ik houd mezelf JHWH voor, voortdurend’ (Psalm16:8) ‘Waak over mij, God!’ (Psalm 16:1)   Soms (vaak, misschien wel altijd) weet

Lees verder >>

01
september
interTXT   U6   Vijfentwintig kilometer boven NImes vind je zonder problemen het plaatsje Uzes. Wij zijn daar wel eens

Lees verder >>

23
july
Zou het niet prachtig zijn als er zo’n tempel was, net als bij Ezechiël, waaruit een rivier stroom die leven

Lees verder >>

Bekijk het blogarchief