Henk Medema
19
OCTOBER

JUST THINKING. DOE MEE! #blog

Just thinking. Ik denk alleen maar een beetje, lamemaar. Nee, toch niet! Wil je alsjeblieft, HEEL GRAAG meedenken? En een beetje kritisch, als dat mag. Ik denk in m’n hoofd (en m’n hart doet ook mee!), maar denken doe ik ook op mijn blogspot.

 

Meer dan veertig jaar lang ben ik uitgever geweest: honderden boeken gemaakt, wat minder (maar toch óók enkele tientallen) boeken geschreven, (hoofd)redacteur van een aantal bladen geweest, zo maar hier en daar in allerlei bladen geschreven. Sinds geruime tijd hoeft dat niet meer op papier, je kunt ook bloggen, en de mensen kunnen het lezen - en wat nog boeiender is: meedenken, en zelfs: reageren.

Just thinking. Een grote pretentie heeft m’n schrijfwerk niet, maar lezen en studeren kan ik gewoon niet nalaten, echt niet. En dan deel je dat met anderen.  Kom op!

 

Lezen en denken, spreken en luisteren. Ik mag spreken op verschillende locaties, in kerkelijke geloofsgemeenschappen, hier en daar een conferentie of een symposium. Vaak is het ook goed om ergens gewoon te zijn, te luisteren en te leren. En daarna verwerk ik dat allemaal weer, theologie studerend, gesprekken voerend, schrijvend - en soms groeit er nog wel meer uit.

Met drie thema’s houd ik me nu meer intensief bezig:

1. Als voorzitter van het bestuur van de Stichting Geloofsgesprekken ben ik erg enthousiast over de nieuwe beweging @geloofingesprek (inderdaad: dus ook op twitter te volgen!). Mensen uit verschillende kerken die gewoon rond de tafel gaan zitten, elkaar blijmoedig in de ogen kijken, en dan in plaats van moeilijke discussies elkaar geloofsverhalen vertellen - prachtig is dat!

2. Missional Church is de kerk die zich naar buiten keert, in de wereld - een onderwerp waarover je niet alleen moet praten en denken en schrijven, maar dat je vooral moet dóen. Maar tijdens en na het doen kun je er weer over praten en denken en schrijven. Daar komen dus blogs over, en je kunt je abonneren.

3. Church governance is de Engelse aanduiding voor de bestuurlijkheid van de kerk, en het onderwerp is me steeds meer gaan interesseren. Omdat het zo vaak niet goed gaat, dáárom - maar ook omdat ‘t prachtig is om te zien als het wél goed gaat.

Iets nieuws: je kunt je er nu op abonneren. Mijn blog blijft dezelfde locatie houden: www.medema.nl. Daar zal het over soortgelijke onderwerpen blijven gaan.

[1] Missional Church [2] Church Governance [3] GeloofInGesprek [4] JustThinking.

Geef je maar op, klik hierboven bij Blogs per mail - dan zie je wel verder. Je kunt er altijd weer uitstappen.

 

Laat hier een reactie achter1 Reactie(s):

Carin van Essen
19 okt 2016
Denk jij maar lekker, en roep jij maar veel, want er zit vaak iets bij wat triggert of blijft hangen! In het rijtje spreekt church governance me erg aan, omdat veel kerken graag missionair willen zijn maar de bestuursleden niet missionair denken en dat brengt dus telkens weer een probleem tussen visie en missie en daadwerkelijke uitvoering. Blessings, fijn dat je ook met ons wil mee denken!

Recente artikelen

12
september
Ik houd mezelf JHWH voor, voortdurend’ (Psalm16:8) ‘Waak over mij, God!’ (Psalm 16:1)   Soms (vaak, misschien wel altijd) weet

Lees verder >>

01
september
interTXT   U6   Vijfentwintig kilometer boven NImes vind je zonder problemen het plaatsje Uzes. Wij zijn daar wel eens

Lees verder >>

23
july
Zou het niet prachtig zijn als er zo’n tempel was, net als bij Ezechiël, waaruit een rivier stroom die leven

Lees verder >>

Bekijk het blogarchief