Henk Medema
25
NOVEMBER

Nog een maand wachten: DonkereDagenVragen

Nog een maand wachten tot de kerst…
Kijk nou! Het is niet gewoon een boek, het is veel méér dan dat. Nog één maand, ruim vier weken tot het geboortefeest van Jezus, kerstfeest. Zondag is het de eerste Advent. Een tijd die in de agenda van velen (de meesten?) van ons aardig vol geprogrammeerd is. Kortere dagen, dagen waarin de donkerte snel toeneemt.
En dit gebeurt: een paar dagen vóór Advent krijg ik een boek van de uitgever (een zeer gewaardeerde ex-collega) waarin advent in ander licht wordt gezet: ‘DonkereDagenVragen’, van Paulien Vervoorn en Willem J. Ouweneel, twee auteurs met wie ik vroeger als uitgever het een en ander gedaan heb. Voor net iets meer dan een tientje mag je dat echt niet laten liggen, maar ik raad je vooral aan er iets mee te dóen. Je adventsdagen (en die van een aantal mensen in je omgeving) zullen er heel anders van worden.
 

Mijn eerste gedachte was dat zowel Paulien als Willem heel aardige bijbelmeditaties konden schrijven, en dat ze samen zo’n boekje (van 125 bladzijden) vast wel vol zouden krijgen. Dat is ook zo: er staan ook meditaties in, die overigens meer zijn dan overpeinzingen - maar het is vooral veel méér dan dat. Zoek direct maar het parallelle gratis e-book op www.geloofwaardigspreken.nl, dan zie je wat ik zie. Vragen om over na te denken en te beantwoorden. Links naar YouTube en Spotify. Hints die je helpen om Jezus te aanbidden, of de vraag te beantwoorden hoe Hij dichterbij je kan komen in het alledaagse leven. Een spel, om samen te doen - of vind je het leuker om cadeautjes aan elkaar te geven? - het mag ook allebei…! O ja, iets voor senioren doen (hoofdstuk 4), dat lijkt me wel wat. Een lofzang voor Christus componeren. In je kerkelijke gemeente een DTV-dienst organiseren (wat is dat? Durf Te Vragen!!). of heel wat anders: een tekening maken in het donker. De Adventstijd eindigt natuurlijk met het kerstfeest, een kerstdiner, en (jawel!) jouw persoonlijke felicitaties voor de Koning die geboren is.
Je kunt het boek alléén, met z’n tweeën of in groepen gebruiken, maar ook als kring binnen een gemeente, of in een tijdelijke kring voor vier weken. En als je nog twijfelt: je kunt het uitproberen, want bij dat gratis e-book zitten drie gratis dagen mee ‘verpakt’.
Wat je NIET moet doen? Het boek op Sinterklaas aan anderen kado geven zonder er zélf mee aan de slag te gaan. Dan mis je veel te veel.
Ik ga ermee aan het werk. Elke dag in de komende vier weken een hoofdstukje. En zou er iemand mee willen doen? Wat mij betreft vormen we zo’n adventskring…
 

Laat hier een reactie achter0 Reactie(s):

Recente artikelen

12
september
Ik houd mezelf JHWH voor, voortdurend’ (Psalm16:8) ‘Waak over mij, God!’ (Psalm 16:1)   Soms (vaak, misschien wel altijd) weet

Lees verder >>

01
september
interTXT   U6   Vijfentwintig kilometer boven NImes vind je zonder problemen het plaatsje Uzes. Wij zijn daar wel eens

Lees verder >>

23
july
Zou het niet prachtig zijn als er zo’n tempel was, net als bij Ezechiël, waaruit een rivier stroom die leven

Lees verder >>

Bekijk het blogarchief