Henk Medema
06
DECEMBER

Weblog Henk Medema

Wat je doet, of wat je wilt doen, is niet niks. Ook niet willekeurig bezig zijn, maar datgene doen waarvoor God je geschapen heeft. Ik noem een punt, een lijn, en een cirkel.

(1) Het lijkt me dat de Heer iets wil doen met de punten waar je elke keer weer op terug komt: voor mij is dat de networking en de kruispunten van christelijke organisatie. Dat houdt me op dit moment concreet bezig, voor een 'club' waarvan ik de naam nog niet mag noemen, maar waar veel potentieel in zit. 

(2) Ook herkenbaar is dat je moet zijn in de lijn waarin de Heer je in de afgelopen jaren heeft bevestigd. Voor mij is dat de wereld van de media. Uitgever in strikt technische zin (vervaardiger van boeken) wil ik niet meer worden, maar wel betrokken zijn in projecten, en daarin helpen de content af te stemmen, 

(3) Ten derde de cirkel, en dat moet niet hetzelfde kringetje waarin je steeds weer ronddraait, maar de ruimte waarin de Geest je wil leiden - en dat is voor mij duidelijk de Kerk, de gemeenschap (community) van de Heilige Geest, de vergadering van alle ware Christus-gelovigen. Dat leidt tot het thema missiologie: als gemeente staan op de plek waar Jezus staat, de Zoon, als de gezondene van de Vader. En dat in een open gemeenschap.

 

Laat hier een reactie achter0 Reactie(s):

Recente artikelen

12
september
Ik houd mezelf JHWH voor, voortdurend’ (Psalm16:8) ‘Waak over mij, God!’ (Psalm 16:1)   Soms (vaak, misschien wel altijd) weet

Lees verder >>

01
september
interTXT   U6   Vijfentwintig kilometer boven NImes vind je zonder problemen het plaatsje Uzes. Wij zijn daar wel eens

Lees verder >>

23
july
Zou het niet prachtig zijn als er zo’n tempel was, net als bij Ezechiël, waaruit een rivier stroom die leven

Lees verder >>

Bekijk het blogarchief