Henk Medema
09
FEBRUARY

Zaterdag: De Nieuwe Koers

Zaterdagmorgen, met een druk weekend voor de boeg. Mijn lieve vrouw en ik komen net terug van de supermarkt: boodschappen, en we moeten zó weer weg: vriendenbezoek. Maar hij ligt op de mat, en ik kan nog snel even het plastic ervan afhalen. DE NIEUWE KOERS. Men vraagt mij, toevallig, deze week of ik 'm wil aanbevelen. Dat gaan we natuurlijk niet doen, gewoon omdat ik het daar veel te druk voor heb, en omdat ik op de loonlijst sta bij dezelfde werkgever die ook dit blad uitgeeft ('WC-eend raadt aan: gebruik WC-eend!'). Maar wat ik uiteraard graag doe, is mijn gemoedsgesteldheid beschrijven bij de brievenbus. Dit is mijn verlangen: een uurtje op de bank om, al is het maar diagonaal, er doorheen te wandelen. Ik ontwaar allemaal mensen die ik vervolgens graag lees. Jannetje Koelewijn kan me wat minder schelen - hoewel: ik wil best weten waarom ze écht geen christen is, en zonder reserve aanhanger van het denken van Swaab. Mijn leeftijdgenoot ds. Piet de Jong (ja, van Delfshaven, en nu in Wijk bij Duurstede) wil ik straks even aanhoren. Het debat over Israël en de Palestijnen pik ik eruit niet zozeer voor de auteurs, die ik persoonlijk niet ken, maar wél voor het onderwerp. Ergens zie ik dat mijn goede vriend Evert Jan Ouweneel iets over geld heeft geschreven, wat ik dus zeker niet wil missen - want scherpzinnig én warm is zijn betoog bijna steeds. Die columns kan ik aanstonds nog wel even meepakken, dat kost maar weinig tijd. Nou ja, even geduld, ik moet eerst dit blogje nog posten, er is nog wat mail, en een paar twitterdingetjes moeten ook nog gebeuren (waarover trouwens óók nog wat te vinden is in dit nummer). Saluut, ik zie je straks, op de pagina's van De Nieuwe Koers.

Laat hier een reactie achter0 Reactie(s):

Recente artikelen

14
october
Koning Willem Alexander komt óók, op 31 oktober 2017, in de Domkerk in Utrecht, en ik mag er met honderden

Lees verder >>

08
october
Geloof in iets dat groter is dan wat jezelf bent. ‘Goedertierenheid’ noemt NRC-columnist Bas Heijne dat, ‘bevlogenheid’ mag het van

Lees verder >>

30
september
VEILIG, HEILIG, ENIG   ‘De HEER is mijn licht, mijn heil, wie zou ik vrezen? Bij de HEER is mijn

Lees verder >>

Bekijk het blogarchief